Повече от 500 тона помощи не могат да достигнат нуждаещите се

...
Повече от 500 тона помощи не могат да достигнат нуждаещите се
Коментари Харесай

Хаос на летището: 500 тона помощи не могат да достигнат бедстващите в Афганистан |

Повече от 500 тона помощи не могат да доближат нуждаещите се от тях в Афганистан поради хаоса на летището в Кабул, предизвестява Световната здравна организация.

Самолетите не могат да кацнат в страната, блокирани са отвън нея.

Става въпрос за хирургическо съоръжение и хранителни пакети, изпратени в помощ на стотиците хиляди наранени от насилието в превзетата от талибаните от седмица страна. Хиляди я напуснаха през последните дни, само че пътническите полети са спрени. Извършва се евакуация на западните сили, които напущат през летището в Кабул, охранявано към момента от американците.

" Докато светът е приковал взор в евакуиращите се и излитащите самолети, ние имаме потребност да получим доставките, с цел да помогнем на тези, които са изоставени ", упорства говорителката на СЗО Инас Хамам в изказване до " Ройтерс ". Здравната организация към Организация на обединените нации желае празни самолети да се отклоняват към Дубай, с цел да вземат доставките си по пътя към Кабул, откъдето изхвърчат с бежанци на борда.

С наближаването на крайния към този момент период, до който американските сили би трябвало да изоставен страната - 31 август, пораства и хаосът на десетките хиляди, които губят вяра, че ще се избавят от " пъкъла ", както хора към този момент назовават оставането в Кабул под властта на талибаните.

Последните през днешния ден позволиха локални хора да напущат страната и след 31 август, само че единствено против годни визи за приемащите страни, оповестява Би Би Си. Те желаят хората да останат и работят за възобновяване на страната си, само че няма да застават на пътя на тези, които желаят да я изоставен, в случай че имат нужните документи - съобщи представител пред английската медия.

Дали 31 август ще остане твърдо закрепеният краен период за евакуиране? Все по-силно се чуват гласовете на тези, които упорстват Съединени американски щати да отсрочат заминаването си. Сред тях е този на министър-председателя на Англия Борис Джонсън, който на следващия ден, на среща на Г-7 за Афанистан, се чака да повдигне въпроса пред американския президент Джо Байдън.

Протести в отбрана на афанистанския народ има във от ден на ден страни по света.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР